“Це Росія напала на Україну, а не навпаки!” У Дагестані – протести проти мобілізації. ВІДЕО

У російському Дагестані відбуваються чи не єдині в Росії справді помітні протести проти мобілізації, оголошеної президентом Володимиром Путіним.

Зокрема, стихійний мітинг у неділю, 25 вересня, зібрався у столиці регіону Махачкалі, пише SOTA.

Як видно з відео, які поширюють у різних телеграм-каналах, учасники мітингів не лише скандують “Ні війні!”, а й не бояться прямо сказати поліцейським, що “це Росія напала на Україну, а не навпаки“.

Більше того – вже з’явилися й відео побиття поліцейських, які втікають від розлюченого натовпу (зазвичай у Росії відбувається все навпаки, навіть якщо поліцейський один, а протестувальників багато).

Також вранці 25 вересня мешканці дагестанського села Ендірей, з якого повістки на мобілізацію отримали 110 чоловіків, перекрили федеральну трасу Хасавюрт-Махачкала. Поліція відкрила стрілянину в повітря й намагалася розігнати учасників акції.

Увечері в центр Махачкали стягнули посилені загони Росгвардії, щоб розігнати протестувальників.

Читайте також:
На протестах проти мобілізації в РФ затримали понад 700 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна