Українці за добу зібрали більше 6 млн на допомогу звільненому з полону морпіху Діанову

На допомогу звільненому з полону бійцеві батальйону морської піхоти 36 обрмп Михайлу Діанову, в якого роздроблена рука, українці за добу зібрали більше 6 млн грн при заявленій цілі 1,5 млн.

До збору коштів на підтримку Діанову на своїй фейсбук-сторінці 23 вересня закликала журналістка Віолета Кіртока.

За її словами, в пораненій руці тернополянина Діанова не вистачає чотирьох сантиметрів кістки.

“Ціна полону. І яскравий доказ “гуманності” наших ворогів. Коли я відкрила цей знімок, мені самій стало боляче фізично. Що пережили ці незламні люди… Тепер їм потрібна наша допомога. Різна. Грошова. Моральна. Соціальна. Медична”, – написала журналістка, поширивши фото Діанова.

Рука Михайла Діанова

Сестра бійця Альона Лаврушко на своїй сторінці у фейсбуці теж підтвердила, що потрібні кошти для лікування й відновлення Михайла Діанова.

5167 9856 6097 0773 – номер карти Альони Лаврушко

Те, як активно збирали кошти на підтримку Михайла, видно на іншому рахунку – 5375 4112 0106 3570, для якого було створено “банку” https://send.monobank.ua/jar/86YaRZmo6v

Станом на 15:00 суботу, 24 вересня, на рахунку вже 6,32 млн грн, і ця сума постійно зростає.

ОНОВЛЕНО. Станом на 14-ту годину неділі на “банці” вже 7,036 млн грн.

“Ми навіть не очікували такої реакції. Ви показали, наскільки не байдужі нам наші бійці, воїни, полонені, поранені. Ви наскидали велику суму.
Я не писала про те, що гроші потрібні на лікування. Бо поки не зрозуміло, яке і де воно буде. Я писала про допомогу. Родина Михайла Олександровича Діанова настільки порядна і дотична до війни та волонтерства, що якби всі були такими, ми б давно перемогли”, – прокоментувала Віолетта Кіртока.

“Мені було сьогодні за честь почути голос Мішані. Ми познайомимося найближчим часом, і я напишу про нього статтю. Думаю, вже буде більше відомо і про його лікування.
А щодо закидів про знімки і що то фотошоп… Такі мішки під очима – це безбілкові набряки. А живіт вказує на те, що людина довго голодувала. Так люди виглядали в Голодомор.
Головне, що Михайло живий і вдома. Родина вклоняється всім”, – додала журналістка.

Передісторія

Михайло Діанов

Музикант і військовослужбовець, старший сержант 36-ї бригади морської піхоти Михайло Діанов “Борода” став відомий завдяки характерним фото із польового шпиталю на заводі “Азовсталь” у Маріуполі, де українські війська героїчно тривали оборону. Тоді Борода мав пошкоджену та зафіксовану праву руку на бандажі з саморобним апаратом Ілізарова.

У квітні Діанов був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Російський солдат конвоює пораненого українського воїна – морпіха Михала Діанова, що потрапив у полон після виходу із заводу “Азовсталь” у Маріуполі

Також багатьох вразило фото конвоювання Діанова після евакуації “Азовсталі” в полон.

Михайло Діанов одразу після звільнення (сидить)

Після обміну полоненими 21 вересня можна було побачити, що Діанов сильно виснажений, схудлий, а його рука неправильно зрослася.

Михайло Діанов після полону

Читайте також:
Чи є війна після полону? Розповідь мехвода з Донбасу, який втратив Щастя й ногу, але не віру в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна