У Кривому Розі ліквідували підтоплення будинків внаслідок ракетного удару РФ

На гідротехнічних спорудах Кривого Рогу продовжуються роботи з ліквідації наслідків ракетних ударів.  Підтоплення житлових будинків ліквідоване.

Про це вранці в суботу, 17 вересня, повідомив голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

“Відкачано 2015 куб. метрів води”, – розповів він у телеграмі.

Уже після цього заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко зазначив, що в Кривому Розі ліквідували підтоплення будинків, при цьому тривають ремонтні роботи на дамбі.

“На всіх ділянках рівень води не перевищує критичних позначок, падіння рівня води спостерігається по всій території…
Продовжуються ремонтні роботи із дамбою, але це вже не впливає на безпеку людей. Скоро завершимо роботи і з нею”, – додав Тимошенко.

Передісторія

Ввечері 14 вересня російські війська сімома крилатими ракетами “Іскандер” та “Кинджал” вдарили по гідротехнічній споруді у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області – дамбі Карачунівського водосховища.

Унаслідок руйнування греблі рівень води в річці Інгулець зріс, підтопило 112 будинків та дворів. У деяких районах почалися перебої з водою, бо росіяни влучили також у водогін.

Усю ніч у Кривому Розі ліквідовували наслідки НП, у двох місцях мусили підірвати дамбу, відтак рівень води почав падати.

Вдень 15 вересня російська армія знову завдала ракетного удару по Кривому Рогу, а 16-го – вдарила втретє, і знову цілили по гідротехнічних спорудах міста, де народився президент Володимир Зеленський.

16 вересня водопостачання було стабілізоване.

Читайте також:
Одна з гіперзвукових ракет “Кинджал”, запущених по Кривому Рогу, впала на території РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна