Прицільним ударом по Кривому Рогу росіяни зруйнували гідротехнічні споруди – в місті потоп, кілька районів без води

Росіяни вдарили крилатими ракетами по Кривому Рогу Дніпропетровської області. Від ворожої атаки значно пошкоджені гідротехнічні споруди міста, в частині районів потоп та перебої з водопостачання.

Про це після 19-ї години в середу, 14 вересня, повідомив голова ДніпроОВА Валентин Резніченко.

“Масова ракетна атака на Кривий Ріг. Росіяни ударили сімома крилатими ракетами Х-22 з літаків стратегічної авіації. Поцілили по об’єктах критичної та транспортної інфраструктури. Серйозні пошкодження гідротехнічних споруд.

Попередньо, без постраждалих. Кілька районів Кривого Рогу лишилися без води.

Працюють аварійні служби та рятувальники. Ліквідують наслідки руйнацій”, – йдеться в повідомленні.

Як пише видання “Свої“, руйнування гідротехнічних споруд спричинили вихід великих об’ємів води в річку Інгулець.

Вода підтопила приватні будинки, що стоять біля берега. Також підтоплення сталися на деяких вулицях (наприклад, Тихій) та в парку Мершавцева.

“Криворіжці, будь ласка, дотримуємося спокою. Ситуація контролюється. Ці кончені тварі завдали удару по одному з об’єктів гідротехнічної інфраструктури міста. Ми розуміємо, що робити. Подача води на населення вже почалася, якщо до вас вода не дійшла, то дійде найближчим часом. Більш детально писати не можу – читають орки”, – написав у телеграмі голова міської військової адміністрації Олександр Вілкул.

Як зазначають військові, удару по Кривому Рогу було завдано зі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців із району Каспійського моря.

На обстріл відреагував президент Володимир Зеленський – уродженець Кривого Рогу.

“Країна-терорист і далі воює проти мирного населення. Цього разу – ракетні удари по гідротехнічних спорудах і спроба затопити Кривий Ріг.
Все, що можуть окупанти, – це посіяти паніку, створити надзвичайну ситуацію, спробувати залишити людей без світла, тепла, води та їжі.
Чи зможе це нас зламати? Аж ніяк.
Чи чекатиме на них справедлива відповідь і відплата? Безперечно, так”, – написав Зеленський.

Видання “Свої” зазначає, що своїми діями 14 вересня 2022 року росіяни повторили дії нацистів під час Другої світової у 1944 році. Тоді під час відступу з Кривого Рогу німці підірвали приміщення й обладнання Кресівського водосховища. Було заміновано й дамбу, але радянські війська завадили підриву, й місто не було затоплене. У Кривому Розі досі навіть є пам’ятник захисникам греблі КРЕС.

Читайте також:
Здавала розробки стратегічного підприємства: у Дніпрі затримали агентку ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна