Здавала розробки стратегічного підприємства: у Дніпрі затримали агентку ФСБ

У Дніпрі викрили й затримали завербовану ФСБ українку, яка коригувала вогонь окупантів та передавала ворогу дані про розробки одного зі стратегічних підприємств ракетно-космічної галузі на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура

“За даними слідства, у червні 2022 року проросійськи налаштована жінка, будучи працівником одного з підприємств ракетно-космічної галузі, надала згоду на співпрацю з оперативним співробітником ФСБ РФ.

Завдання зі збору інформації вона отримувала за допомогою месенджера Telegram. Жінка мала доступ до інформації щодо оборонних замовлень на підприємстві та повідомляла її представнику країни-агресора”, – зазначається в повідомленні.

Фото: Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

Також за допомогою додатка Google maps жінка передавала “кураторам” інформацію про місця розташування великих промислових підприємств, підрозділів Нацгвардії, військових частин ЗСУ на території Дніпра.

Крім цього, зловмисниця повідомляла про наслідки ракетних ударів росіян по місту.

Під час обшуків у неї вилучили мобільні термінали та носії комп’ютерних даних, які містили докази протиправної діяльності.

Жінці оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) ККУ. Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Фото: Пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури

Читайте також:
Агент ФСБ, який коригував ракетний удар по аеродрому “Краматорськ”, отримав дев’ять років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна