СБУ показала катівню росіян у Куп’янську. ВІДЕО

Служба безпеки України розслідує, як російські загарбники незаконно утримували громадян у Куп’янську – 400 людей у приміщенні, розрахованому на 140.

Про це пресцентр СБ повідомив у п’ятницю, 16 вересня, та поширив відео з цього місця. 

“Незаконна в’язниця рашистів була облаштована у райвідділку поліції Куп’янська, де під час російського вторгнення знаходився “керівний центр” окупаційної адміністрації. Встановлено, що в цих приміщеннях рашисти утримували та знущалися з місцевих мешканців, які відмовлялися з ними співпрацювати”, – ідеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що серед куп’янчан мало хто хотів допомагати ворогу, тому в’язниця була переповнена втричі: у камерах, розрахованих на 140 осіб, загарбники одночасно тримали понад 400. Незаконно ув’язнені громадяни змушені були спати стоячи.

“За міжнародними конвенціями, таке поводження визнається катуваннями та є жорстокими, нелюдськими видами поводження і покарання”, – підкреслили в СБУ.

Слідчі Управління СБУ в Харківській області документують звірства та інші воєнні злочини, вчинені російсько-окупаційними військами проти мирного населення, в рамках кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни).

Читайте також:
ЗСУ повністю звільнили Куп’янськ і продовжують наступ на лівобережжі Оскола

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна