На Херсонщині окупанти почали навчання з “промивання мізків” дітям, – ОВА

Херсонська обладміністрація повідомляє, що 1 вересня окупанти почали насаджувати своє бачення історії українським дітям, які таки прийшли до школи у День знань.

Про це в четвер, 1 вересня, інформує пресслужба Херсонської ОВА.

“Окупанти розпочали освітній процес в захоплених школах Херсонщини. За свідченнями очевидців, з першого ж уроку дітям почали промивати мізки російською пропагандою та фейковою історією.

Охочих навчатися за російськими програмами – небагато. Також у школах є озброєна охорона зі співробітників Росгвардії”, – йдеться в повідомленні.

В ОВА наголосили, що вже три місяці на Херсонщині відсутній мобільний зв’язок від українських мобільних операторів.

Також не працює українське телебачення та радіомовлення, замість нього окупанти увімкнули свої пропагандистські телеканали.

Місцями працює інтернет, але з постійними перебоями та повільно. Без VPN не можливо скористатися українськими сервісами.

У своїх пропагандистських ЗМІ окупанти повідомляють про те, що за повідомлення про “підозрілих осіб” (громадські активісти, учасники АТО/ООС та люди з проукраїнською позицією) готові виплачувати грошову винагороду.

Це все відбувається на тлі спротиву українців російській окупації.

Читайте також:
На Херсонщині зенітники Повітряних сил збили російську ракету Х-59

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна