ЗСУ зупинили просування рашистів біля п’ятьох сіл на Харківщині й Донеччині

За минулий звітний період Збройні сили України відбили наступальні дії росіян на трьох напрямках – біля населених пунктів Світличне і Богородичне на Харківщині, Весела Долина, Первомайське і Павлівка на Донеччині.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у неділю, 28 серпня.

На Харківському напрямку противник здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії по Харкову і ще десятьох населених пунктах, завдав авіаударів біля Рубіжного. Здійснив спробу покращення тактичного положення неподалік Світличного – “успіху не мав, відійшов”.

На Слов’янському напрямку зафіксовано ворожі обстріли поблизу Довгенького, Долини, Дібрівного, Великої Комишувахи та Карнаухівки. Наступальними та штурмовими діями противник намагався просунутися в районі Богородичного – “зазнав втрат та відкинутий назад”.

На Краматорському напрямку ворог продовжував вогневий вплив біля Слов’янська, Верхньокам’янського та Спірного. Завдав авіаційних ударів неподалік Григорівки.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Бахмут, Весела Долина, Соледар, Майорськ та Роздолівка. Ударів авіації противника зазнали райони Кодеми та Яковлівки. Сили оборони України відбили наступ окупантів біля Веселої Долини.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Невельське, Опитне, Орлівка, Новоолександрівка, Нью-Йорк, Красногорівка та Первомайське. Здійснив невдалу спробу наступу у районі Первомайського, зазнав втрат та відійшов.

На Новопавлівському напрямку противник продовжував обстріли біля Вугледара, Богоявленки, Великої Новосілки та Новомихайлівки. Намагався покращити тактичне положення неподалік Павлівки, успіху не мав.

На Запорізькому напрямку ворог обстріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії райони Гуляйполя, Гуляйпільського, Кам’янського, Бурлацького, Времівки та Червоного. Завдав авіаційних ударів поблизу Полтавки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли з наявних видів озброєння в районах населених пунктів Миколаїв, Лупареве, Степова Долина, Посад-Покровське, Широке, Партизанське, Киселівка, Велике Артакове, Андріївка, Ольгине, Князівка, Тополине, Мирне, Квітневе, Веселий Кут та Лозове. Ударів авіації зазнали території біля Андріївки та Олександрівки.

Крім того, фіксується висока активність ворожих розвідувальних БпЛА.

Читайте також:
ЗСУ уразили пункти управління росіян у Новій Каховці, Херсоні та Дар’ївці

Санта: В Пісках повний п***ць. Тут наш останній рубіж, остання вулиця, що втримується надзусиллями

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна