Санта: В Пісках повний п***ць. Тут наш останній рубіж, остання вулиця, що втримується надзусиллями

доповнено

Командир добровольчого підрозділу “Санта” Володимир Регеша розповів про критичне становище та великі втрати українських військ у селищі Піски під Донецьком, що суперечить повідомленням Генштабу ЗСУ та військових експертів.

Черговий розпачливий допис Регеша розмістив на своїй сторінці у Facebook ввечері 27 серпня:

“…Передивився новини. Приємно вражений тим, що ми всюди перемагаємо, щоденно звільняємо міста та села, складуємо тіла ворога кубометрами та тисячами віджимаємо техніку. (…) Таке враження, що ми з вами говоримо про різні армії, і навіть про різні війни.

Володимир Регеша “Санта”

Коли я просив про допомогу для Пісків, відреагували миттєво – почали шукати мене по всьому фронту, аби дати п***ди. І це була єдина реакція. Бо в нас такого не може бути. Ми ж непереможні. Ну, вбило в тих Пісках зо п‘ять сотень бійців, і що? На інших напрямках ми ж йдемо вперед!

В який перед? На яких напрямках?

В сухому залишку – про***али Піски, звітуючи кудись “нагору”, що на місці є все, і те “все” до всрачки ефективне. (…)

Наша арта щоденно звітує про знищені танки та арту ворога, а я за два місяці побачив найближчий до цілі прихід за 80 метрів, і це було щастя – ворожий танк нарешті зрозумів, що цілять в нього, і припинив стрільбу. До цього “прямого влучання” коректури вимірювалися сотнями метрів.

– Друзі, ви сьогодні стріляли тупо в сусіднє від їхніх позицій поле, метрів за 800 від цілей.
– Пішов ти. Ми відпрацювали по координатах. Цілі знищено.
– Вам дати відео, де ці цілі не зрозуміли навіть, що стріляють по них?
– Засунь те відео собі… І взагалі, ти хто такий?
– Дві вертушки щоденно виходять на рубіж, задирають носи і з критичної дистанції випускають б/к в голе поле…
– Закрий рота! Ти хочеш позбутися підтримки авіації?
– Окопи завалені роздутими смердючими тілами наших солдатів… Їх сотні тільки тут.
– Ти бачив офіційні цифри? Не розганяй зраду…

У мене була віра, що ми вигрібаємо тут, аби десь відбувалися “контратаки, штурми, звільнення міст та сіл”. Говорю з друзями з інших напрямків:
– Друже, у нас все те саме…

Де ж ми перемагаємо? В фейсбуці, ютубі, інстаграмі. І все.

Це не допис “зрада зрадная”. Я розумію, що “населенню” потрібен позитив Та, чи такою ціною?

Ми скоро закінчимося, бо попри “контрнаступи”, щоденно відходять до ворога кілометри нашої землі, вистелені тисячами тіл наших воїнів. Який “позитив” ви будете вигадувати за місяць-два?

Може, все ж таки, мобілізувати країну, озброїти її і навчити працювати з цим озброєнням, ніж кидати неуків в пекло? Якщо потрібно, ми теж будемо навчати, чим і займаємося у “вільний від роботи час”.

Хоча… кому це все пишеться? І що цей допис змінить? Так, навіяло переглядом переможних новин…

В Пісках повний п***ць. Тут наш останній рубіж, остання вулиця, що втримується надзусиллями. І на “контрнаступ надії замало”.

Контекст

Як відомо, у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ 28 серпня Піски не згадані, 27 серпня ввечері і вранці, 26 серпня – так само. У повідомленнях фігурує наступне селище, що західніше: “Наступальними діями окупанти намагалися просунутись у напрямку Невельського, отримали відсіч та відкотились назад”.
Уранці 25 серпня ГШ заявляв: “Противник намагався вести наступ у напрямку Піски – Первомайське, успіху не мав, відійшов”.
У вечірньому зведенні 24 серпня ішлося: “Наступальними та штурмовими діями, вже вкотре окупанти намагалися встановити контроль над населеними пунктами Піски та Невельське. Успіху не мали, традиційно зазнали втрат та відійшли”.

Росіяни просунулись ближче до центру селища Піски, вважає британська розвідка.

ДОПОВНЕНО. Інші військові ЗСУ, які перебувають у Пісках, підтверджують слова Санти, лише зазначають, що ситуація поліпшується: “…Підтримка важкої арти вже є. Вже можна нормально працювати, тільки нам треба трохи відпочити і відновитися… Але зараз це не те, що було в нас із 24 липня по 15 серпня. Якщо ми тоді вистояли без артпідтримки, то зараз з артпідтримкою цілком можна тримати позиції”.

Вважається, що втрата Пісків полегшить ворогові вихід з півдня від траси М04 до Авдіївки та відкриє шлях до Покровська.

Читайте також:
День Незалежності на фронті: ЗСУ відбили наступи біля Пісок і Соледара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна