У ЗСУ підтвердили нові удари по Антонівському мосту, і не тільки

Українські військові вкотре завдали ударів по Антонівському мосту через Дніпро поруч із тимчасово окупованим Херсоном. Також був атакований міст у районі Каховської гідроелектростанції.

Про це вранці в понеділок, 8 серпня, повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

“Відпрацьовано той самий вогневий контроль, який ми тримали кілька діб на цьому напрямку, і він має свої результати, має влучення, достатньо поважні, як по Антонівському, так і по Каховському мосту”, – сказала Гуменюк.

Також знищено кілька баз збереження боєприпасів. За словами речниці, це суттєво впливає на моральний стан окупантів та на їхню боєздатність.

“Ми уточнюємо результат, які саме з них наші. Оскільки ми розуміємо, що рух опору на окупованих територіях потужний”, – додала Гуменюк.

Нагадаємо, в соцмережах поширювали фото із загравами в районі Антонівського мосту біля Херсона близько 23-ї години 7 серпня.

Читайте також:
У мережі показали результат ударів ЗСУ по Антонівському мосту в Херсоні. ФОТО, ВІДЕО

Передісторія

19 липня ЗМІ вперше повідомили, що українські сили завдали ракетних ударів по Антонівському мосту через Дніпро, який з’єднує Херсон із лівобережжям та містом Олешки та є найближчим шляхом із Херсона до Криму, зокрема й для постачання російських військ.

Це один із трьох пунктів перетину через Дніпро (крім залізничного мосту та дамби Каховської ГЕС), якими Росія може постачати свої війська на Херсонщині на правому березі Дніпра.

Нижня течія Дніпра є природним бар’єром також для відступу росіян – ширина водного шляху тут становить близько 1000 м.

Як зазначала розвідка міністерства оборони Великої Британії, контроль над переправами через Дніпро, ймовірно, стане ключовим фактором для бойових дій у Херсонській області.

Крім повторних ударів по Антонівського мосту, ЗСУ на Херсонщині 23 липня вразили також міст через Інгулець у селі Дар’ївка.

Читайте також:
Українські воїни з HIMARS вдарили по пунктах окупантів у Мелітополі, сто росіян знищені, – мер

Успішний атентат на Херсонщині: партизани розстріляли заступника “гауляйтера” Нової Каховки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна