The Times: Amnesty International стала рупором пропаганди Путіна

Міжнародна організація Amnesty International стала рупором пропаганди режиму Путіна, звівши наклеп на жертв російської агресії.

Про це йдеться в редакційній статті британського видання The Times від 5 серпня.

“Amnesty International, присвячена висвітленню справ “в’язнів совісті”, цього тижня рішуче взялася за підрив довіри до себе, слугуючи рупором пропаганди путінського режиму… Представники громадськості, які щедро жертвують гроші та час, вважаючи, що вони допомагають жертвам переслідувань, мають зупинитися. Колись шанована гуманітарна кампанія, тепер Amnesty демонструє сумну байдужість до гноблення. Проявивши себе м’яко щодо злочину і проявів фашизму, вона повинна мати порядність піти зі сцени”, – пише респектабельна газета.

За її висновками, Amnesty International у своєму звіті хибно трактує зміст міжнародного гуманітарного права.

“Таймс” наголошує, що українські оборонці базуються у житлових районах, бо ці міста атакують російські війська. Це усталений метод військових дій росіян у Чечні та Сирії, а також в Україні. Натомість українські Збройні сили мужньо протистоять атакам, допомагаючи цивільному населенню залишити небезпечні райони.

“Таймс” пише, що існує юридичне зобов’язання, кодифіковане у Женевських конвенціях, захищати мирних жителів на війні, і моніторингова діяльність таких організацій, як Червоний Хрест, може допомогти забезпечити його виконання.

“Це зовсім не те, що звинувачувати і зводити наклеп на жертв агресії, чим тут і займається Amnesty. Не дивно, що український офіс групи, з яким ніхто не консультувався, засудив ці передбачувані висновки, тоді як російське посольство в Лондоні охоче відтворило їх”, – пише “Таймс”.

Видання зазначає, що торік ця правозахисна група вже принижувалася перед Кремлем, відмовившись визнавати російського опозиціонера Олексія Навального в’язнем сумління, перш ніж наразилася на шквал критики, і “очевидно, Amnesty нічого не навчилася з цього фіаско”.

Читайте також:
Голова “Amnesty International Україна” заявила, що йде з посади після скандального звіту

Передісторія

4 серпня правозахисна організація Amnesty International видала “дослідження”, в якому йдеться про те, що українські війська під час бойових дій наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи свої бази і розміщуючи озброєння в школах та лікарнях. Також в Amnesty International заявили, що їм невідомо про задокументовані випадки, коли б військові просили чи допомагали з евакуацією мирного населення із сусідніх будівель, щоб мінімізувати втрати серед цивільних.
Водночас на сайті організації не було згадок про масове вбивство українських військовополонених в Оленівці.

В офісі президента України заявили, що життю українців загрожує російська армія, а заяви Amnesty International є не чим іншим, як участю в дискредитаційній кампанії Росії проти України.
Міністр оборони Олексій Резніков назвав звіт Amnesty International “свідченням втрати адекватності і способом знищити свій авторитет”.

Український офіс Amnesty International повідомив, що не брав участі в підготовці та поширенні доповіді АІ.

Читайте також:
У самій природі дикого звіту Amnesty International і моніторингу “обох сторін” закладений баг, – Трощинська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна