Український офіс Amnesty International заявив, що не брав участь у підготовці скандального звіту про ЗСУ

Український офіс правозахисної організації Amnesty International не брав участь у підготовці та поширенні доповіді, у якій ідеться, що Збройні сили України “наражають цивільних на небезпеку”.

Про це ввечері в четвер, 4 серпня, інформує “Громадське”.

“Український офіс не брав участі ані в підготовці, ані в розповсюдженні цієї інформації.

За правилами організації, під час збройних конфліктів та воєн документуванням порушень і злочинів займається виключно Департамент реагування на кризи”, – заявила речниця “Amnesty International Україна” Катерина Мітєва.

Зазначається, що натомість український Amnesty International задокументував десятки воєнних злочинів на території України і довів, що вони були скоєні саме російськими військовими.

У пресслужбі наголосили не зафіксували жодного воєнного злочину українських військових.

Нагадаємо, правозахисна організація Amnesty International 4 серпня опублікувала доповідь, у якій заявила, що українські військові у спробі відбити російських окупантів наражають на небезпеку цивільне населення. Україна розкритикувала цей звіт.

Читайте також:
У самій природі дикого звіту Amnesty International і моніторингу “обох сторін” закладений баг, – Трощинська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна