“Дезінформація та пропаганда”: Україна розкритикувала новий звіт Amnesty Internatinal

Україна чітко дотримується всіх законів ведення війни та міжнародного гуманітарного права. Абсолютним пріорітетом для ЗСУ є збереження життя і здоровʼя кожного українця.

Так радник голови офісу президента Михайло Подоляк прокоментував звіт Amnesty International щодо буцімто розміщення українських військових у деяких цивільних обʼєктах.

“Тому ми послідовно вживаємо усіх заходів, аби допомогти українцям переміститися з зони бойових дій у більш безпечні райони”, – наголосив він.

Подоляк додав, що Росія дотримується тактики тотального терору та ігнорує будь-які правила і закони, намагаючись знищувати цивільну інфраструктуру і мирне населення.

“Цьому нема і не може бути жодних виправдань. Ми регулярно бачимо, як російська армія обстрілює житлові квартали за 500+ км від фронту, навмисно вбиваючи мирних громадян і дітей. Будь-які заяви про порушення з боку української армії носять характер інформаційної операції для дискредитації Збройних сил України і підриву постачань озброєння з боку західних партнерів”, – наголосив Подоляк, його цитує “Лівий берег”.

У твіттері він додав, що сьогодні Росія докладає максимум зусиль, щоб дискредитувати Збройні Сили України в очах західних суспільств і зірвати постачання зброї, використовуючи всю мережу своїх агентів впливу.

“Шкода, що така організація, як Amnesty, бере участь у цій кампанії з дезінформації та пропаганди”, – заявив він.

Нагадаємо, що в свіжому звіті організації було заявлено, що ЗСУ нібито розміщуються в деяких цивільних обʼєктах, зокрема навчальних закладах і медичних установах, провокуючи цим самим обстріли цивільних об’єктів, наражаючи на небезпеку мирних мешканців.

Різко висловився про новий звіт організації і глава МЗС Дмитро Кулеба. Сказав, що він нею обурений, вважає її несправедливою.

“Розумію, що у відповідь на критику Amnesty скаже: то ми ж критикуємо обидві сторони конфлікту. Але давайте чітко домовимося про розуміння простих речей. Така поведінка Amnesty – це не про пошук і донесення світові правди. Це – про створення фальшивого балансу між злочинцем і жертвою… Тому, будь ласка, припиніть займатися створенням фальшивої реальності, де у вас всі в чомусь трохи винні. Займіться донесенням правди – системної, масштабної правди про те, чим є сьогоднішня Росія”, – сказав Кулеба у відеозверненні.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 162 – 04.08.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна