З початку “великої війни” в армію пішли 7 тисяч жінок

У Збройних силах України служать понад 38 тисяч жінок, при цьому 7 тисяч із них пішли в армію вже після початку повномасштабної війни.

Про це повідомила на Другому саміті перших леді та джентльменів у Києві заступниця міністра оборони Ганна Маляр, пише “УП.Життя“.

“Також є цивільні жінки, які в ЗСУ працюють. Тобто загалом у Збройних силах – понад 50 тисяч жінок. За цифрами Україна має один із найбільших показників кількості жінок у збройних силах серед країн-членів НАТО”, – наголосила Маляр.

За словами заступниці міністра, в Україні було “два сплески” збільшення кількості жінок у війську: в 2014-му і у 2022-му роках.

“Це такий характер української жінки. Вона сама заходить у Збройні сили і займає там своє почесне місце”, – зауважила Маляр.

Вона розповіла, що на початку війни жінки в армії зіштовхувалися з певними проблемами. Зокрема, їх можна було залучати не до всіх професій.

Однак тепер жінка в армії “сама може вирішувати, чим їй там займатися”, запевнила представниця Міністерства.

Наразі у ЗСУ є танкістки, артилеристки й навіть одна інструкторка з глибоководного військового дайвінгу.

Також жінки зіткнулися з тим, що армійський побут пристосований виключно для чоловіків.

Як запевнила Маляр, у Міноборони “взяли прямий курс”, щоб зробити службу жінок у ЗСУ якомога комфортнішою.

Читайте також:
Снайперка Олена Білозерська: Здаватися в полон мені не можна, хіба доведеться застрелитись

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна