На II саміт перших леді в Київ приїхали дружини президентів Литви і Латвії. Збирали гроші на “швидкі”

доповнено

У Києві в суботу, 23 липня, відбувається Другий саміт перших леді та джентльменів (це ініціатива дружини президента України Олени Зеленської), який, зокрема, частково транслює єдиний телемарафон.

У саміті беруть участь дружини та чоловіки очільників різних держав, а також самі перші особи, світові знаменитості та інші важливі персони зі світу політики, шоу-бізнесу, медіа тощо.

Більшість із них долучаються до саміту онлайн (дехто — в запису, як, наприклад, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, дружина президента Польщі Агата Корнгаузер-Дуда тощо).

Особисто для участі в саміті в українську столицю приїхали дружини президентів Латвії — Андра Апіне-Левіте та Литви — Діана Наусєденє.

Серед зірок шоу-бізнесу, що вже долучалися до саміту онлайн, — актори Ештон Катчер та Міла Куніс і Річард Гір, який, зокрема, наголосив, що війна Росії проти України — це війна добра зі злом. “І якщо зло переможе, це спонукає до дій поганців з усього світу, тому ми просто зобов’язані перемогти”.

Зі зверненням до учасників саміту виступили також президент України Володимир Зеленський (особисто), президент Польщі Анджей Дуда (онлайн) та голова Європейської Ради Шарль Мішель (онлайн).

Напередодні саміту, 21 липня, був запущений збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С. Ці реанімобілі обладнані всім необхідним, щоб швидко й безпечно доправити до лікарні важкопоранених. Такі автівки обладнані всім необхідним, щоб доправити до лікарні важкопоранених: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. Приблизна вартість однієї такої автівки – 100 тис. євро. Такі швидкі можуть рухатися навіть по бездоріжжю.

За попередніми підрахунками, на момент завершення саміту загальна сума зборів склала майже 120 млн грн. Збір триває та здійснюється через фандрейзингову платформу United24.

Читайте також:
Перші леді України та США прийшли на зустріч у синьому та жовтому взутті, не домовляючись

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна