Міноборони РФ назвало ім’я командувача військ “Захід”, що бере участь у вторгненні в Україну

У міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що міністр Сергій Шойгу проінспектував угруповання військ “Захід” в Україні, та назвали четвертого генерала, який командує цим угрупованням під час повномасштабного вторгнення: Андрій Сичовий.

Про це вранці середу, 20 липня, інформує урядова агенція “РИА Новости”.

Міністр Шойгу нібито “проінспектував” угруповання військ “Захід” на тимчасово окупованих територіях України і заслухав доповідь генерал-лейтенанта Андрія Сичового “щодо поточної обстановки та бойових завдань, що виконуються в зоні його відповідальності”.

 

Хто такий Андрій Сичовий

Андрій Сичовий, якого Шойгу назвав командувачем угруповання “Захід”, до листопада 2021 року командував 8-ю гвардійською загальновійськовою армією Південного військового округу.

У лютому 2022 року ЄС запровадив персональні санкції проти Сичового у зв’язку з повномасштабним вторгненням до України.

На відміну від трьох інших командувачів угруповань російської армії в Україні, прізвище цього воєначальника досі не траплялося в новинах.

Генерал Сичовий — четвертий командувач окупаційних угруповань в Україні, чиє прізвище назвали в РФ.

Спочатку були розсекречені генерали Олександр Лапін та Сергій Суровікін (“Центр” і “Південь” відповідно), а також Рустам Мурадов, який воював у Чечні та очолював російський контингент у Нагірному Карабаху у 2021 році.

Російський генерал-лейтенант Андрій Сичовий внесений у базу проєкту “Миротворець”.

Читайте також:
Росія приготувала для бурятів-відмовників не почесті, а СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна