Рада утворила спецкомісію для контролю за використанням міжнародної допомоги

Верховна Рада утворила Тимчасову спеціальну комісію з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час воєнного стану.

Про це у вівторок, 19 липня, інформує пресслужба парламенту.

Головою ТСК обрали народного депутата від “Голосу” Рустама Умєрова, а заступником голови – нардепа від “Слуги народу” Олександра Завітневича.

Завданнями утвореної спеціальної комісії визначили, зокрема, підготовку та надання на розгляд до Верховної Ради України, в установленому порядку, законодавчих ініціатив щодо створення моделі парламентського контролю над отриманням і використанням міжнародної матеріально-технічної допомоги (зокрема, озброєння), а також з метою проведення парламентських слухань щодо випадків порушення принципів законності, справедливості та прозорості використання такої допомоги.

Нагадаємо, раніше про проблеми з контролем над американською допомогою в Україні говорила конгресменка Вікторія Спартц.

Читайте також:
Новий пакет допомоги США: чотири HIMARS, тисяча високоточних снарядів, і не тільки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна