Росіяни обстріляли авто, яке мало евакуювати людей із Луганщини: загинув французький журналіст

У Луганській області російські окупанти обстріляли евакуаційне авто. Загинув французький журналіст із BFMTV Фредерік Леклер-Імгофф, а евакуацію довелося зупинити.

Про це в понеділок, 30 травня, повідомив глава ЛугОВА Сергій Гайдай.

“Сьогодні наш броньований евакуаційний транспорт їхав забирати десятьох людей з області та потрапив під ворожий обстріл. Осколки снарядів пробили броню машини, смертельне поранення в шию отримав акредитований французький журналіст, який робив матеріал про евакуацію, патрульного поліцейського врятувала каска.

Ми офіційно зупиняємо евакуацію”, – йдеться в повідомленні.

евакуація - загинув французький журналіст photo_2022-05-30_15-05-59 евакуація - загинув французький журналіст photo_2022-05-30_15-05-59_1 евакуація - загинув французький журналіст photo_2022-05-30_15-05-59_2 евакуація - загинув французький журналіст photo_2022-05-30_15-05-59_1_4
<
>
Розбитий евакуаційний автомобіль, у якому 30 травня загинув французький журналіст Фредерік Леклер-Імгофф

25-річний французький журналіст отримав осколкове поранення в шию.

“Це було його перше відрядження в гарячу точку”, – розповів журналіст Денис Тимошенко.

“Ми пересіклись з Фредеріком тиждень тому у Миколаєві. Потім разом із своїм колегою Максимом та фіксеркою Оксаною він поїхав в напрямку Краматорська”, – додав Тимошенко.

“Мої співчуття рідним, близьким і колегам Фредеріка Леклера-Імгоффа. Хочу вкотре висловити безумовну підтримку Франції всім, хто виконує складну місію інформування з місць бойових дій”, – заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Раніше цього дня Гайдай розповів, що в Сєвєродонецьку росіяни обстріляли авто з волонтерами та медиками.

Як відомо, загарбники увійшли у східні околиці адміністративного центру, точаться бої.

Читайте також:
Росіяни зайшли на околиці Сєвєродонецька, йдуть важкі бої, – Гайдай

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна