У Євросоюзі знову не змогли узгодити шостий пакет санкцій проти РФ

Черговий раунд консультацій щодо шостого пакету санкцій Євросоюзу проти Росії знову виявився невдалим. Нові консультації відбудуться зранку 30 травня.

Про це повідомив у твіттері кореспондент “Радіо Свобода” у Брюсселі Рікард Йозвяк у неділю, 29 травня.

За його даними, йдеться не лише про ембарго на російську нафту. Є також країни, які не погоджуються із пропозицією щодо заборони громадянам РФ купувати нерухомість у ЄС.

Що стосується нафтових санкцій, то Угорщина вимагає додаткових виключень.

“Європейська правда” пише, що в неділю стало відомо, що Єврокомісія спробує запропонувати компромісний варіант шостого пакету санкцій: заборонити морську нафту з Росії, одночасно відкладаючи обмеження на імпорт із ключового нафтопроводу. Така пропозиція мала дати дасть більше часу Угорщині, яка виступає проти ембарго, на пошук технічного рішення, яке задовольняє її потреби в нафті. Це також розв’язувати проблеми інших країн, які не мають виходу до моря, зокрема Словаччини та Чехії.
Згідно з переглянутим проєктом, Болгарія отримає перехідний період до червня або грудня 2024 року, а Хорватія може отримати звільнення від імпорту вакуумного газойлю.
Єврокомісія також запропонувала обмежити реекспорт російської нафти, яка постачається нафтопроводом в інші країни-члени або треті країни.

Читайте також:
Україна має потужний важіль впливу на Угорщину – нафтопровід “Дружба”, – Зеркаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна