РФ просуває фейки про “неефективні санкції” через депутата Європарламенту від Хорватії, – ЦПД

Російська пропаганда використовує депутата Європарламенту від Хорватії Міслава Колакушича для поширення наративу про те, що “запроваджені проти Росії санкції не зупинять війну в Україні”.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони.

“Днями під час виступу в Європарламенті Колакушич заявив: якщо Євросоюз справді не хоче фінансувати війну, то має запровадити санкції також і проти США, що постачають зброю Україні.

Ця заява є маніпулятивною, оскільки саме Росія розв’язала війну проти українського народу та намагається загарбати чужі території”, – наголошують у ЦПД.

“Загалом Колакушич досить обережно просуває кремлівські тези в західному інформаційному просторі, не висловлюючи відверту підтримку Росії. Періодично депутат Європарламенту ретранслює меседжі РФ про “залежність ЄС від США” та дискредитує українських союзників на міжнародній арені”, – зазначають у Центрі протидії дезінформації.

Читайте також:
У Хорватії прем’єр Пленкович заявив, що припиняє всі контакти з проросійським президентом Мілановичем

Кулеба: РФ підготувала кампанію з дезінформації, щоб зірвати поставки зброї Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна