“Байрактари” уразили на Зміїному десантний катер РФ “Серна” із двома ЗРК “Тор”, – МОУ

ВМС ЗСУ та Міністерство оборони України підтвердили, що біля острова Зміїний за допомогою безпілотника “Байрактар” було вражено десантний катер ЧФ РФ проєкту “Серна” із зенітними ракетними комплексами “Тор”.

“В районі українського острова Зміїний ударним безпілотним комплексом національного флоту “Bayraktar TB2” було уражено десантний катер росіян проекту 11770 “Серна” та два зенітні ракетні комплекси “Тор”, – ідеться в повідомленні пресслужби МОУ у твіттері 7 травня.

Міноборони ще раз поширило відео з ураженням плавзасобу росіян біля причальної стінки:

У пресцентрі командування Військово-Морських сил ЗСУ додали:
десантний катер проєкту 11770 “Серна” — серія російських швидкісних десантних катерів на повітряній каверні. Катери такого проєкту призначені для висадки на необладнаний берег або зняття з нього бойової гусеничної, колісної та іншої військової техніки загальною масою до 45 тонн, а також передових підрозділів десанту з озброєнням (92 особи).

Як інформувала “Новинарня“, раніше 7 травня Оперативне командування “Південь” оприлюднило відео знищення плавзасобу, як було зазначено, острова Зміїний. Однак не було офіційного підтвердження, коли це сталося і що було уражено.

Читайте також:
ОК “Південь” показало нові удари “байрактарів” по Зміїному: знищено десантний катер “Серна”

Нагадаємо, із 27 квітня ударні БПЛА “Байрактар” уже три чи більше разів завдавали ураження силам росіян на острові Зміїний та поруч із ним. Зокрема, знищили два російські катери.

Читайте також:
Генштаб ЗСУ підтвердив ураження ще одного російського корабля

Удари ЗСУ по позиціях окупантів на Зміїному значно ускладнили їм розвідку в північно-східній акваторії Чор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна