У двох бригадах росіян в Перевальному та Севастополі втрати складають понад 50%, – Генштаб

У двох бригадах російської армії – в Перевальному та Севастополі, що на Кримському півострові – втрати особового складу становлять понад 50%.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ в четвер, 14 квітня.

“За наявною інформацією, у 126-й окремій бригаді берегової оборони (Перевальне) та 127-й окремій розвідувальній бригаді (Севастополь) втрати складають понад 50 відсотків особового складу”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що для ведення бойових дій на території України окупанти здійснюють підготовку додаткових підрозділів зі складу північного флоту та 8-ї загальновійськової армії південного військового округу збройних сил РФ. Для забезпечення підрозділів озброєнням і військовою технікою здійснюються заходи зі зняття з тривалого зберігання на базах та складах.

“Командуванню російської армії не вдається виконати плани з мобілізації людського ресурсу у Північно-Кавказькому регіоні для участі у війні проти України. Основною причиною є небажання населення зазначеного регіону брати участь у бойових діях”, – кажуть у ГШ ЗСУ. 

У зв’язку з критичною ситуацією, що склалася з комплектуванням особовим складом бойових підрозділів, командування збройних сил РФ планує почати новий процес мобілізації на національному рівні. За задумом, мобілізація, з метою її приховування, буде проводитись паралельно з плановим призовом на військову службу, додали в нашому Генштабі. 

Читайте також:
У мобільних крематоріях в Криму палять військових РФ, у лікарнях – поранені без рук і ніг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна