Війну в Україні буде виграно на полі бою. ЄС допоможе, – Боррель

Підсумок війни для України вирішиться на полі бою, для цього Євросоюз збільшить допомогу, зокрема і на зброю.

Про це в суботу, 9 квітня, заявив верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, який напередодні відвідав Київ і Бучу.

“Цю війну буде виграно на полі бою. Додаткові 500 мільйонів євро від ЄС [на озброєння] перебувають на стадії реалізації. Постачання зброї буде адаптовано до потреб України”, — написав Боррель у твіттері.

Також він зазначив: “Військові злочини. Жорстокий напад Росії на беззахисних мирних жителів у Краматорську знову показує повну неповагу Кремля до людського життя. Це лише посилить нашу підтримку України. Зустріч завтра із прокурором Міжнародного кримінального суду, щоб обговорити індивідуальну підтримку, в т.ч. місії України при ЄС”.

Читайте також:
Stand Up for Ukraine: міжнародні інституції та зірки зібрали 10 млрд євро на допомогу українським біженцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна