Командувач оборони Києва Сирський отримав Героя України

Президент Володимир Зеленський нагородив командувача оборони Києва Олександра Сирського званням Героя України.

Указ №213/2022 з цього приводу підписаний 5 квітня.

“За особисту мужність, вагомий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України постановляю:
Присвоїти звання Герой України з врученням ордена “Золота Зірка” СИРСЬКОМУ Олександру Станіславовичу – генерал-полковнику”, – сказано в документі.

Нагадаємо, Олександр Сирський із серпня 2019 року є командувачем Сухопутних військ Збройних сил України. Із початком російського вторгнення в Україну він став також командувачем оборони Києва. За успішну оборону столиці 18 березня вже був нагороджений орденом Богдана Хмельницького II ступеня.
У 2017-2019 роках Сирський був командувачем антитерористичної операції на Сході України, яку замінила операція Об’єднаних сил.
Із початком бойових дій на Сході України був начальником штабу АТО. Координував вихід українських військових із Дебальцевого. За бої на Дебальцевському плацдармі нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Читайте також:
Сирський перевірив оборону Києва на північно-західних підступах до столиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.