Комендантом оборони Києва є Герой України полковник Сергій Собко, – ГШ

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, хто з українських офіцерів керує обороною Києва від російських окупантів.

Про це йдеться в оперативній інформації станом на 13:00 27 лютого щодо російського вторгнення.

“Сили оборони столиці успішно захищають місто. Командувачем оборони Києва є генерал-полковник Олександр Сирський, комендантом оборони міста – Герой України, полковник Сергій Собко“, – йдеться в повідомленні.

Додамо, що полковник Збройних сил України Сергій Собко перебуває на посаді начальника штабу – заступника командувача Сил територіальної оборони ЗСУ.
27 липня 2014 року батальйонна тактична група під керівництвом Сергія Собка разом із десантниками 95-ї бригади взяла стратегічний плацдарм Савур-могила. Його батальйон забезпечував вихід підрозділів Збройних сил і Прикордонної служби з оточення біля кордону з Росією на ділянці від Петрівського до Міусинська.
На початку 2015 року брав участь у боях в районі міста Дебальцеве, зі своїми бійцями виходив з оточення.
Після двох років на фронті підполковник Собко виїхав на навчання до Командно-штабного коледжу армії США, відбір до якого пройшов ще до війни. Навчався за міжнародною військовою освітньою програмою ІМЕТ.
Був командиром 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.

Генерал-полковник Олександр Сирський зараз – командувач Сухопутних військ ЗСУ. Перед цим командував операцією Об’єднаних сил.
Був одним з головних командирів сил АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, разом з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком виїжджали до самого міста. Був причетний до керування боями у Вуглегірську, селі Рідкодуб та невдалої спроби відбити Логвинове. Він же координував вихід українських військових з Дебальцева. Під його управлінням здійснювалися підриви можливих шляхів переходу через річку Карапульку. Однак керівник сектора, за словами генерала, не дав провести всі підриви, через що переправи були захоплені супротивником. Саме сформована Сирським група «Барс» прикривала вихід ЗСУ з Дебальцевого.

Читайте також:
Битва за Київ: ЗСУ знищили кадировського генерала. Його шеф якраз кепкував над українцями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна