У братській могилі в Бучі поховали 67 мирних жителів. ВІДЕО

У місті Буча Київської області, яке контролюється російськими окупантами, у братській могилі поховали 67 мирних жителів.

Про це повідомив у фейсбуці директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

Масовий похорон пройшов на території церкви в Бучі.

На оприлюдненому відео учасник захоронення називає дату – 10.03.2022 – та проміжну кількість похованих – 33.

За словами Левківського, тіла були різні, декого навіть не ідентифікували.

При цьому раніше, вдень 12 березня, Левківський написав у ФБ: “Друзі, сьогодні останні наші лікарі вийшли із Бучі… Те, що вони пережили… розповідати марно… Просто запам’ятайте ці обличчя! Миру всім, бережіть себе!”

Напередодні:

Як відомо, в Бучі під Києвом відбувалися запеклі бої з російськими військами, після чого місто потрапило в блокаду. Окупанти били з артилерії по житлових будинках, вчиняли розправи над мирними мешканцями. Розстрілювали цивільних і під час спроб їхньої евакуації. 11-12 березня мешканці Бучі отримали змогу евакуюватися централізовано.

Читайте також:
У боях за Бучу загинув білоруський доброволець, ветеран АТО “Литвин”

“Трупи лежать на вулицях. Їх закопують там же на штик-лопату”. Монолог жительки Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна