“Якщо ми не хочемо Третьої світової”: президент Литви закликав Захід надати Україні ВСЮ можливу підтримку

Президент Литви Гітанас Науседа під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив, що якщо Захід хоче уникнути Третьої світової війни, важливо надати Україні всю можливу підтримку, включно з військовою.

Про це  з посиланням на LRT і Reuters пише “Європейська правда“.

У розмові з Блінкеном йшлося про довготривалі плани підтримки Литви з боку США.

Науседа наголосив, що необгрунтована збройна агресія РФ проти України підриває мир у всій Європі, тож і зупиняти її потрібно колективними зусиллями Заходу.

“Ми повинні допомагати Україні всіма можливими способами… Я маю на увазі буквально “всіма” – якщо ми хочемо уникнути Третьої світової війни. Вибір за нами”, – підкреслив Науседа.

Він додав, що тепер стратегії стримування вже недостатньо, і сусідам Росії слід серйозно готуватися захищати себе. Зокрема, необхідно посилювати обороноздатність і системи ППО у країнах Балтії.

Президент також висловив готовність приймати додаткових військовослужбовців США на ротаційній основі та надавати для цього всю необхідну підтримку.

Читайте також:
Путіна треба зупиняти не санкціями, а на полі бою, – експрезидентка Литви

Блінкен переконаний, що Україна здатна перемогти у війні, яка пішла не за планом Путіна

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 12 – 07.03.2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна