Блінкен переконаний, що Україна здатна перемогти у війні, яка пішла не за планом Путіна

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен висловив переконання, що Україна здатна перемогти у війні, яка пішла не за планом Путіна.

Про це він сказав у коментарі ВВС.

Блінкен укотре відзначив “вражаючу стійкість” українського народу.

“Якщо Москва має намір спробувати якось повалити уряд і встановити власний маріонетковий режим, то 45 мільйонів українців відкинуть це – якщо не в один, то в інакший спосіб”.

Держсекретар США визнав, що не знає, скільки триватиме ця війна. Але вважає, що вона вже пішла не так, як планував президент Росії Володимир Путін.

Блінкен також сказав, що міжнародне співтовариство прагне зробити все можливе, щоб допомогти Україні, а також чинити “сильний тиск на Росію, щоб вона припинила війну, яку розпочав Володимир Путін”.

Як відомо, Україна закликає західних партнерів “закрити небо”, щоб російські ракети й літаки не могли бомбити цивільне населення. Проте Захід відмовляється з остраху, що тоді війна пошириться і на інші країни.

Читайте також:
Три чверті американців підтримують вимогу “закрити небо” над Україною. Зеленський апелює

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.