Міноборони РФ: убитих в Україні росіян ховатимуть у братських могилах у Білорусі, в іще живих відберуть документи

Міністерство оборони РФ розпорядилося відібрати документи у вояків, які беруть участь у “спеціальній операції” на території України, а ховати їх планують у братських могилах на території Білорусі.

Відповідний лист заступника міністра оборони РФ Олексія Криворучка до командування їхніх збройних сил поширило українське Оперативне командування “Північ” на своїй сторінці у фейсбуці.

Криворучко вимагає “вилучити з 1 березня 2022 року в особового складу, який бере участь у “спеціальній операції” на території України, документи, що підтверджують особу (посвідчення, військові квитки, жетони)”.

Також у документі є вимога “в найкоротші терміни” забезпечити евакуацію тіл загиблих, приховане вивезення їх “у нічний час” до пунктів постійної дислокації та поховання у братській могилі, у тому числі й у Білорусі, з присвоєнням номера.

У разі неможливості зробити це заступник міністра вимагає “вжити заходів для їх знищення на місці“.

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок березня з початку війни на українській землі ліквідовано понад 11 тисяч окупантів.

Читайте також:
Росія ще в грудні затвердила ГОСТ для ховання своїх у братських могилах

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 11 – 06.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.