ЄС надасть Україні бойові літаки, – Боррель

Держави Європейського союзу погодилися надати України бойові літаки для ведення війни проти російських загарбників.

Про це сказав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів, поінформувала “Європейська правда” ввечері у неділю, 27 лютого.

“Ми збираємося поставити бойову зброю, ми збираємося надати навіть бойові літаки. Ми говоримо не тільки про боєприпаси. Ми надаємо найважливіше озброєння для ведення війни”, – сказав Боррель.

За його словами, Україна просила винищувачі, і деякі країни-члени мають їх.

“Міністр Кулеба просив нас про винищувачі, які би могла використати українська армія, деякі країни мають такі літаки”, – сказав Боррель.

Говорячи про шляхи доставки зброї, він зазначив, що Україна має кордони із кількома членами ЄС, і західні кордони досі відкриті.

Боррель також повідомив, що в ЄС згодили надання летальної зброї для Збройних сил України на суму 450 мільйонів євро для боротьби з російським вторгненням.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 4 – 27.02.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна