Гроші з єПідтримки тепер можна витратити на допомогу Збройним силам

Так звану “ковідну тисячу” з програми “єПідтримка” тепер офіційно можна витратити на допомогу українській армії.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Кошти можна переказати через Portmone – всю суму виплати у 1000 грн або залишок, який у вас є на банківській картці єПідтримки. Зробити це можна за посиланням“, – написав Федоров у Телеграмі.

“У дуже непростий для нас час важливо підтримувати тих, хто зі зброєю в руках боронить Україну від російських військ”, – наголосив міністр.

“Ви можете також переказати кошти через єПідтримку, якщо у вас є картка Монобанку, ПриватБанку чи Альфа-Банку. Очікуємо, що решта банків теж приєднаються до ініціативи найближчим часом”, – зазначив очільник Мінцифри.

Він відзначив, що внески українців на потреби армії б’ють рекорди.

“Нагадаю, що українці ще 23 лютого зібрали 20,5 млн грн на допомогу українській армії через фонд «Повернись живим». За одну добу зібрали більше коштів, ніж за весь рік!” – наголосив Федоров.

Він нагадав, що скористатися єПідтримкою можуть ті громадяни України, які мають “зелений” COVID-сертифікат у застосунку “Дія”.

“Допоможемо українським військовим та захистимо країну від ворога разом!” – закликав Федоров.

Як писала “Новинарня“, раніше спрямувати “ковідну тисячу” можна було тільки на певні категорії витрат: книжки, похід у театр чи кінотеатр, абонемент у спортзалі, ліки (для тих, кому за 60) тощо.

Щоб охочі могли перерахувати ці кошти на військо, Фонд “Повернись живим” спільно з видавництвом Марка Мельника мусили придумати окрему “схему”.

Читайте також:
10 гривень з кожного квитка на фільм Сенцова “Носоріг” скерують на допомогу армії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна