Росіяни захопили Чорнобильську АЕС

Російські військові захопили Чорнобильську атомну електростанцію, розташовану в Київській області.

Про це повідомив радник голови офісу президента Михайло Подоляк, інформує “Українська правда” о 19:16 у четвер, 24 лютого.

“Після жорстокого бою наш контроль над чорнобильським майданчиком втрачено. Стан об’єктів колишньої ЧАЕС, конфайнменту та сховища ядерних відходів невідомий”, – йдеться в повідомленні.

За його словами, після абсолютно безглуздої атаки росіян на цьому напрямі “неможливо говорити про те, що ЧАЕС у безпеці”.

В офісі президента вважають, що це “одна з найсерйозніших загроз Європі сьогодні”, адже російські війська можуть готувати провокації на ЧАЕС, або “скористаються пошкодженнями, отриманими об’єктами під час атаки, щоб звинуватити в цьому Україну, або самі пошкодять ці безумовно найнебезпечніші об’єкти”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна