Путін розкрив свої вимоги до України

Президент РФ Володимир Путін заявив, що “вирішенням проблеми Донбасу” могла б стати добровільна відмова України від вступу в НАТО.

Про це повідомляє російська урядова інформагенція “РИА Новости”.

“Найкращим вирішенням питання було б, щоб сьогоднішня київська влада сама відмовилася від вступу в НАТО і притримувалася б нейтралітету“, – заявив очільник РФ на брифінгу для журналістів у вівторок, 22 лютого.

“Росія пропонувала розв’язати проблему Донбасу шляхом мирних переговорів та реалізації Мінських домовленостей, але цей пункт втратив свою актуальність”, – відзначив Путін.

“По-третє, – але воно вже не актуальне – треба вирішити проблему Донбаса шляхом мирних перемовин і реалізації Мінських угод”, – сказав Путін.

“По-перше” він вимагає визнання т.зв. референдуму в Криму та Севастополі 2014 року та відмовитися від територіальних претензій щодо Криму.

Президент країни-агресора також знову заявив, що в України “є все, щоб розв’язати всі проблеми з ядерною зброєю”.

“Не вистачає тільки системи збагачення урану, але це питання техніки”, – сказав очільник Росії.

При цьому він наголосив, що “навіть поява в Україні тактичної ядерної зброї – це стратегічна загроза для Росії”.

Читайте також:
Путін заявив, що Росія визнала і “конституції” “Л/ДНР”, де закріплені їх межі по всій території Донеччини і Луганщини

Як писала “Новинарня“, у виступі ввечері 21 лютого Володимир Путін заявив про “визнання незалежності” незаконних угруповань “ЛНР” і “ДНР”. Цьому передувало засідання Ради безпеки Росії.

Як з’ясувалося, що в указах Путіна щодо “визнання” “ДНР/ЛНР” є пункти про “здійснення збройними силами Російської Федерації… функцій з підтримки миру” на території Донецької та Луганської областей.

Одразу після заяви Путіна жителі окупованого Донецька повідомили про проходження надзвичайно великої колони танків і бронетехніки через Донецьк у північно-західному напрямку – в бік лінії зіткнення та підконтрольної території України.

Державна дума Росії на засіданні 15 лютого ухвалювала постанову про звернення до Путіна щодо визнання угруповань “ДНР” і “ЛНР”.

У Міністерстві закордонних справ України вказали на те, що таке визнання означатиме свідомий вихід Москви з Мінських домовленостей.

Читайте також:
Радфед РФ дав дозвіл на використання російської армії в Україні

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.