Путін визнав незалежність “ЛДНР”

Президент РФ Володимир Путін визнав “незалежність” терористичних угруповань на тимчасово окупованій території України так званих “Донецької народної республіки” і “Луганської народної республіки”.

Про це він заяваив під час свого телезвернення у понеділок, 21 лютого.

“Вважаю необхідним ухвалити вже давно визріле рішення – негайно визнати незалежність і суверенітет “ДНР” та “ЛНР”. Прошу федеральні збори РФ підтримати це рішення, а потім і ратифікувати договори про дружбу і взаємодопомогу з обома республіками. Ці два документи будуть підготовлені та підписані в найближчий час”, – сказав Путін.

“А від тих, хто захопив і утримує владу в Києві ми вимагаємо негайно припинити бойові дії. Інакше вся відповідальність за можливе кровопролиття буде цілком та повністю на совісті правлячого на території України режиму. Оголошую про ухвалені сьогодні рішення, переконаний у підтримці громадян Росії”, – додав президент РФ.

Нагадаємо, що сьогодні ватажки тероритистичних формувань “ДНР” і “ЛНР” Денис Пушилін і Леонід Пасічник закликали президента Росії Володимира Путіна визнати незалежність псевдореспублік.

Читайте також:
Керівництво Росії на Радбезі розглядає визнання “Л/ДНР” та ймовірне вторгнення

Як писала “Новинарня“, Держдума РФ на засіданні 15 лютого ухвалила постанову щодо негайного скерування президенту РФ звернення Думи про необхідність визнання так званих “ЛНР” та “ДНР”.

Раніше цього дня, 15 лютого, Верховна Рада України ухвалила звернення до Організації Об’єднаних Націй, Європейської Комісії, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів і парламентів держав світу щодо невизнання незалежності самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

МЗС України заявило, що визнання Росією незалежності окупованих районів Донецької і Луганської областей буде свідомим її виходом з Мінських домовленостей.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що визнання Росією “незалежності” окупованих районів ОРДЛО підірве зусилля з пошуку політичного вирішення конфлікту на Донбасі.

Читайте також:
У Кремлі заявили, що визнання ОРДЛО “не корелює з Мінськими угодами”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна