“Путіне, падлюко, і не мрій”: на Донеччині відбулися акції проти визнання Росією “Л/ДНР”. ВІДЕО

У Краматорську та Маріуполі Донецької області відбулася акція проти визнання Російською Федерацією так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Про це у вівторок, 22 лютого, інформує “Еспресо”.

“Пізно ввечері 21 лютого, одразу після заяви російського президента Володимира Путіна, на головну площу Краматорська вийшло близько двох десятків людей, щоби висловити свою позицію щодо визнання псевдореспублік”, – йдеться в повідомленні.

Вони з українськими прапорами та у вишиванках скандували проукраїнські гасла, співали пісні, вигукували кричалки про президента РФ Путіна та виконали державний гімн.

У Маріуполі, окрім національної символіки, активісти принесли із собою плакати з написом: “Маріуполь – це Україна”.

“Що я хочу сказати тобі, нешанований Путіне, тут тобі не “ДНР”. І ти, падлюко, і не мрій. Нехай пам’ятає кремлівська тварина: Донеччина – це Україна! Луганщина – це Україна! Крим – це Україна”, – заявили учасники акції.

Читайте також:
Рада закликає світ посилити санкції проти РФ через визнання так званих “Л/ДНР”

У виступі ввечері 21 лютого Володимир Путін заявив про “визнання незалежності” незаконних угруповань “ЛНР” і “ДНР”. Цьому передувало засідання Ради безпеки Росії.

Як з’ясувалося, що в указах Путіна щодо “визнання” “ДНР/ЛНР” є пункти про “здійснення збройними силами Російської Федерації… функцій з підтримки миру” на території Донецької та Луганської областей.

Одразу після заяви Путіна жителі окупованого Донецька повідомили про проходження надзвичайно великої колони танків і бронетехніки через Донецьк у північно-західному напрямку – в бік лінії зіткнення та підконтрольної території України.

Державна дума Росії на засіданні 15 лютого ухвалювала постанову про звернення до Путіна щодо визнання угруповань “ДНР” і “ЛНР”.

У Міністерстві закордонних справ України вказали на те, що таке визнання означатиме свідомий вихід Москви з Мінських домовленостей.

Читайте також:
“Путін – це реінкарнація Гітлера”: футболіст Зозуля закликав увесь світ об’єднатися у боротьбі проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна