На Луганщині місцевій ексдепутатці повідомили про підозру за “референдум” 2014-го

Правоохоронці повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України ексдепутатці Золотівської міської ради Луганської області.

Про це в понеділок, 21 лютого, інформує пресцентр Служби безпеки України.

За даними слідства, у травні 2014 року громадянка, зрадивши присязі, вже як “секретар виборчої комісії” організувала та провела фейковий “референдум” про “державну самостійність “ЛНР” у Золотому.

Зазначається, що зараз зловмисниця перебуває на підконтрольній українській владі території. Їй вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

У 2021 році у Луганській області, за матеріалами СБУ, за ст. 110 Кримінального кодексу судові вироки отримали три депутати місцевих рад.
Вони, як і їхня “колега” із Золотого, брали участь в організації та проведенні антидержавного фейкового “референдуму” 2014 року.

Читайте також:
На Луганщині СБУ викрила священника РПЦвУ, що підтримував “русскую весну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна