Олександр Абраменко приніс Україні “срібло” Олімпіади-2022 у фрістайлі. ФОТО

доповнено

Член Центрального спортивного клубу ЗС України Олександр Абраменко здобув срібну нагороду зимових Олімпійських ігор-2022 в Пекіні у фрістайлі.

Як передає “Новинарня“, в середу, 16 лютого, Абраменко в суперфіналі лижної акробатики серед чоловіків обійшов росіянина Іллю Бурова з команди РОК, але поступився бездоганному китайцеві Ци Гуанпу.

Стрибок Олександра Абраменка. Кадр відео

Потрійне сальто з п’ятьма гвинтами Абраменко, за словами тренера Енвера Аблаєва, виконав шостий чи сьомий раз у житті, але ризик виправдався і приніс медаль.

Досі найвищим результатом збірної України на цій Олімпіаді було сьому місце (жіноча естафета в біатлоні).

У командних змаганнях у фрістайлі українці теж претендували на п’єдестал, але не змогли виступити через позитивні ковід-тести одразу трьох спортсменів.

Завдяки “сріблу” Абраменка Україна нарешті з’явилася в загальному медальному заліку ОІ-2022 на 23-24-му місцях (разом з Іспанією). Лідирують Норвегія (13-7-8), Німеччина (10-6-4) та США (8-7-4).

Нагадаємо, син військовослужбовця з Первомайська на Миколаївщині, працівник ЗСУ Олександр Абраменко був чемпіоном Пхенчхана-2018 в цій самій дисципліні.
Відтак 33-річний “сніговий акробат” став найтитулованішим українським спортсменом часів Незалежності на “білих” Олімпіадах.

Фотогалерея (гортайте):

IMG_20220216_144024 IMG_20220216_143049 Олександр Абраменко IMG_20220216_144053 IMG_20220216_144112
<
>

Показово, що нинішній медальний успіх України припав на День єднання та на період ескалації російської загрози.

Цього разу на п’єдесталі обійшлося без обіймів із російським спортсменом, чим Абраменко “відзначився” на Олімпіаді-2018. Нині НОК України попереджав збірників про неприпустимість таких дій.

Нагадаємо також, що за три місяці до Олімпіади в Пекіні Олександр Абраменко в інтерв’ю заявляв, що “не знає, кому вірити” у питанні російсько-української війни, та що він не вважає ганебним обійматися з російськими спортсменами, бо це “люди з однієї планети”, яким “немає чого ділити”. Він також називав ситуацію “спланованою якимись силами”.

Додамо, що саме Абраменко був прапороносцем збірної України на церемонії відкриття Ігор у Пекіні (та на закритті – в Пхенчхані).

Олімпіада-2022 триває з 4-го до 20 лютого.

Читайте також:
“Дістали за мову, гівнюки”: на Олімпіаді пропагандисти РФ спровокували конфлікт навколо українських фігуристів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна