Сенсаційний чемпіон Олімпіади-2018 у фрістайлі Олександр Абраменко з Миколаєва: “Ризик себе виправдав. Це казка”

 

“Все це як сон, як казка. Досі не можу повірити. Потрібно лягти спати, щоб прокинутися і зрозуміти, що сталося”, – сказав український спортсмен-фрістайліст Олександр Абраменко в коментарі каналу “UA:Перший” після здобуття золотої медалі Олімпіади-2018 у Пхенчхані, передає “Новинарня“.

Працівник Збройних сил України, син військовослужбовця з Первомайська на Миколаївщині Олександр Абраменко – перший український медаліст і чемпіон Пхенчхана-2018 та взагалі перший олімпійській призер України у фрістайлі .

“Золото” Абраменка стало третьою золотою нагородою українців на Білих Олімпіадах у період незалежності, а загалом – восьмою нашою олімпійською медаллю на зимових Іграх.

Сьогодні був дуже сильний фінал, усі виступали на високому рівні, зазначив Абраменко. “У нашому виді спорту дуже важлива удача, щоб усе зійшлося. Але і майстерність ніхто не скасовував”, – додав він.

Для 29-річного спортсмена з Миколаєва, який спеціалізується у такій дисципліні фрістайлу, як лижна акробатика, це вже четверта Олімпіада. У Турині-2006 Олександр посів 27-ме місце, у Ванкувері-2010 – 24-те, у Сочі-2014 пробився у фінал, де показав шостий результат.

18 лютого у сніговому парку “Фенікс” у Пхенчхані Олександр Абраменко у вирішальній спробі набрав 128,51 бала і здобув олімпійське “золото”.
Срібна нагорода – у китайця Цзя Цзуняна, який відстав мінімально (128,05), “бронза” – в Іллі Бурова (олімпійські атлети з Росії) – 122,17.

Варто зазначити, що Абраменко у першій кваліфікації посів лише дев’яте місце, а в повторній – четверте.
У неділю в фіналі представник Миколаївщини ішов третім після першого стрибкового раунду, був на четвертій позиції після другого стрибка, що дозволило пробитися у фінальну стадію.

Однак Абраменко дуже сильно виконав вирішальну спробу і вийшов на перше місце. Наступні троє учасників, які стрибали, не змогли перевершити результат українця.

“Я йшов на фінальний стрибок і думав, хоч би так сталося, щоб це був найкращий стрибок у моїй кар’єрі”, – зізнався Олександр, який пропустив минулий сезон через травму.

“Не було часу його відпрацювати цей стрибок. Але ризик виправдався, це був найкращий мій стрибок за цю зиму”, – сказав Абраменко.

Таким чином, він вивів Україну в загальному заліку нагород на місце вище від Росії (ОАР).

Загальний медальний залік Олімпіади-2018
станом на 15:00 (за Києвом) 18 лютого:

На думку букмекерів, Абраменко був лише п’ятим щодо шансів виграти “золото”, був коефіцієнт на його перемогу був 1 до 9, тоді як у Ци Гуанпу (Китай) – й до 2,8, Цзя Цьоняна (Китай) – 1 до 5.

У 2016 році миколаївець виграв Кришталевий глобус Кубка світу в лижній акробатиці. В цьому сезоні українець посів друге місце на етапі КС у Лейк-Плесіді і в загальному заліку КС йде на 6-му місці.

Нагадаємо, перед початком Олімпіади в Південній Кореї міністр спорту Ігор Жданов пояснював, що “ми не зимова країна”, тому Україна не може конкурувати на Олімпіаді-2018.

Білі Ігри-2018 тривають з 9-го до 25 лютого.

Читайте також:
Дебют у скелетоні: Владислав Гераскевич виборов для України
найвище місце на Олімпіаді-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна