В Україні сьогодні вперше відзначають День єднання

В Україні вперше відзначають День єднання, оголошений президентом Володимиром Зеленським напередодні.

Як передає “Новинарня“, відповідне свято започатковане президентським указом №53/2022.

Нагадаємо, президент ініціював День єднання в дату анонсованого масштабного вторгнення російських військ – 16 лютого 2022 року.

Напередодні уряд України затвердив план заходів із відзначення цього дня, який, серед іншого, передбачає підняття прапора на всіх адмінустановах, виконання о 10:00 державного гімну, підсвічування у вечірній час адмінбудинків кольорами прапора.

“День єднання має консолідувати українців перед лицем загрози та інформаційного тиску”, – сказав прем’єр Денис Шмигаль.

Також план заходів передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації “UAразом” для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників і українських громад.

16 лютого відбудеться молебень за єднання в Софії Київській.

В освітніх закладах разом з МОН та Інститутом національної пам’яті 16 лютого проводитимуть уроки, присвячені єднанню, а 17-18 лютого викладатимуть медіаграмотність.

Також буде видана “Книга для зміцнення національної єдності”.

З 08:00 до 10:00 та з 19:00 до 22:00 16 лютого триватиме Всеукраїнський телевізійний марафон, до якого долучаться загальнонаціональні канали.

За підтримки Держкіно в кінотеатрах і на телеканалах країни показуватимуть фільми українського виробництва.

Водночас багато хто в соцмережах говорить про штучність цього “свята”, застосування адмінресурсу для його “відзначення” тощо.

м

Читайте також:
День соборності: “слуга народу” Тищенко розполовинив Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна