Зловмисники поклали сайти МОУ, ЗСУ, Приват24 та додатки Ощадбанку

доповнено

В Україні відбувається потужна DDoS-атака на сайти Міністерства оборони, Збройних сил України, а також сервіси Приватбанку й Ощадбанку.

Як передає “Новинарня“, при спробі звернення до сайту МОУ ресурс не вантажиться, натомість в інтернет-браузері з’являється повідомлення: “Немає зв’язку із сайтом. Хост www.mil.gov.ua довго не відповідає”.

Так само поводиться сайт ЗСУ.

Масована DDоS-атака триває ввечері у вівторок, 15 лютого.

В МОУ підтвердили технічні проблеми через DDoS-атаку.

“Офіційний веб-портал Міністерства оборони України зазнав, ймовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду. Наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення штатного функціонування веб-порталу Міністерства оборони України”, – сказано в повідомленні МОУ на фейсбук-сторінці.

Так само не працює сервіс Приват24, в найбільшого банку України існують проблеми з платежами. Крім того, не працюють додатки Ощадбанку.

У Приватбанку повідомили, що жодної загрози для коштів вкладників немає. Кібератака стосується виключно додатку Приват24, який тимчасово припинив роботу. Решта фінансових операцій здійснюються у нормальному режимі.

Як відомо, масова хакерська атака на сайти українських держустанов відбувалася 14-17 січня 2022 року. Тоді секретар РНБО та представники СБУ заявили, що за атакою стоїть Росія.

Читайте також:
Атаку на урядові сайти України вчинила хакерська група UNC1151, пов’язана з розвідками Білорусі та РФ, – Радбез

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна