За кібератакою на держсайти України стоїть Москва, – Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що за кібератакою проти України, яка сталася вночі 14 січня, стоїть Росія.

Таку думку він висловив у коментарі “Голосу Америки”.

“У нас є єдина країна, яка на сьогоднішній день цим питанням може займатися в такому обсязі”, – повідомив Данілов

Секретар РНБО також зазначив, що зараз триває розслідування атаки хакерів і, на його думку, організатори нападу не досягли поставленого завдання.

“Вони хочуть, щоби певні процеси припинили існування, тому що ті інституції, які є, вони є вкрай важливими для існування взагалі системи державного управління”, — пояснив Данілов.

Нагадаємо,  14 січня сайти Кабінету Міністрів, Міністерства закордонних справ і низки інших державних органів України, портал держпослуг “Дія” зазнали масштабної хакерської атаки.
На сторінці МЗС зловмисники розмістили повідомлення українською, російською і польською мовами. У ньому були погрози українцям та згадки про історію, зокрема про ОУН-УПА.

У відомствах, що зазнали атаки, закликали громадян користуватися іншими вебресурсами, зокрема офіційними сторінками міністерств у соцмережах.

Читайте також:
Злам урядових сайтів: глава Мінцифри Федоров вважав роль кібербезпеки “трохи перебільшеною”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна