Естонія надасть Україні понад €350 тис. гумдопомоги

Естонський уряд виділить Україні на гуманітарну допомогу €351 700 для підтримки людей, що мешкають поблизу східного кордону України та щоби допомоги країні підготуватися до можливої ​​міграційної кризи.

Про це в п’ятницю, 11 лютого, інформує сайт ERR.

За словами міністра закордонних справ Естонії Еви-Марії Лійметс, вісім років збройного конфлікту на Донбасі посилили гуманітарну кризу і вона потребує постійної міжнародної уваги та підтримки.

“Конфлікт вплинув на життя майже п’яти мільйонів людей, з яких понад три мільйони потребують гуманітарної допомоги. Для багатьох мешканців проблемою є недостатнє надання медичних та комунальних послуг, таких як електрика, вода та опалення. Ці проблеми погіршуються в нинішній складній ситуації з безпекою, тому ми вирішили підтримати Україну додатковою гуманітарною допомогою, щоб допомогти полегшити страждання жителів населених пунктів поблизу кордону” , – сказала Лійметс.

Нагадаємо, Естонія заявила про збільшення витрат на оборону у зв’язку з безпековою ситуацією в Європі.
Прем’єрка Кая Каллас наголосила, що на тлі російської загрози слід домогтися, щоби НАТО зберігав чітку лінію щодо Росії та продовжувати підтримувати Україну.

Раніше, 18 січня, парламент Естонії ухвалив подану 28 депутатами заяву на підтримку територіальної цілісності України.
У тексті сказано, що у 2014 році Україна стала жертвою неспровокованої агресії, наслідки якої досі не ліквідовані, і в Європі відбувається швидка ескалація загроз у сфері безпеки.

Читайте також:
Росія застосовує у переговорах із Заходом стару радянську тактику, – прем’єрка Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна