Естонія збільшить витрати на оборону через загрозу Росії

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Калас заявила, що її держава збільшить витрати на оборону у зв’язку з безпековою ситуацією в Європі.

Як передає “Європейська правда”, про це очільниця уряду сказала під час виступу у парламенті в середу, 19 січня.

“У зв’язку з поточною ситуацією з безпекою в Європі, Естонія виділить додатково 380 мільйонів євро у найближчі роки, щоб посилити нашу обороноздатність. Додаткові кошти доповнять наш оборонний бюджет, який на 2021 рік становить 2,3% ВВП”, – заявила Каллас.

Ці кошти підвищать здатність сил оборони Естонії швидко реагувати на виклики, а значна частина додаткового фінансування піде на забезпечення необхідними ресурсами, включаючи закупівлю боєприпасів.

За словами Каллас, на тлі російської загрози слід домогтися, щоб НАТО зберігав чітку лінію щодо Росії та потрібно продовжувати підтримувати Україну.

“Нам необхідно прискореними темпами зміцнювати позиції оборони та стримування на східному фланзі НАТО. Ми повинні збільшити власний внесок у нашу оборону”, – сказала Каллас.

Нагадаємо, 18 січня парламент Естонії ухвалив подану 28 депутатами заяву на підтримку територіальної цілісності України.
У тексті сказано, що у 2014 році Україна стала жертвою неспровокованої агресії, наслідки якої досі не ліквідовані, і в Європі відбувається швидка ескалація загроз у сфері безпеки.

Читайте також:
США дозволили країнам Балтії передати Україні американську зброю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна