Міноборони закликало партнерів України не допускати російські кораблі в порти

Міністр оборони Олексій Резніков закликав партнерів України до сильної відповіді на дії Російської Федерації, яка перекрила значні частини районів Чорного та Азовського морів заради своїх військових навчань.

Про це в четвер, 10 лютого, інформує пресслужба МОУ.

“Зараз ми спостерігаємо і навчання, і накопичення зброї у зв’язку з цим, відведення та введення підрозділів збройних сил РФ, перекриття акваторій Азовського та Чорного морів “для навчань” – це тактика повзучої окупації моря, яку вони використовують давно. Якщо не буде спільної реакції світу на ці спроби тиску, то подібну тактику Кремль, і не тільки Кремль, може застосувати у всьому світі”, – наголосив Резніков.

Він додав, що раніше партнери України показали сильну відповідь постачанням зброї.

“Тому очікуємо не менш сильну відповідь: коли кораблі РФ не зможуть спокійно заходити в цивілізовані порти, вони зрозуміють ціну своєї нахабності”, – сказав міністр.

Читайте також:
“Готові до будь-яких сценаріїв і провокацій”: ВМСУ прокоментували перекриття Росією двох морів

Передісторія

Російська Федерація заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів. Заборона почне діяти о 23:00 (за київським часом) 13 лютого і заявлений кінець – 23:00 (за Києвом) 19 лютого.

8 лютого РФ перекинула шість великих десантних кораблів Північного та Балтійського флотів спершу у Середземне, а потім у Чорне море нібито для участі у військових навчаннях.

10 лютого українське міністерство закордонних справ засудило рішення Росії блокувати частину акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військових навчань.

В українському відомстві зазначають, що площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях. Також ускладнюється міжнародне судноплавство.

Зокрема, торговельне, що може викликати складні економічні та соціальні наслідки для портів України.

Читайте також:
Росія назвала свою умову деескалації напруженості довкола України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна