Росія перекрила Україні Чорне та Азовське моря

Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря. Причина – буцімто проведення навчань.

На оголошених морських попередженнях по стрільбах та морських навчаннях країна-агресор перекриває морські шляхи до портів України, пише у середу, 9 лютого, “Мілітарний”.

Оголошені маневри, якими Росія перекриває Україні Чорне та Азовські моря, мають відбутися з 13 по 19 лютого.

“Росія повністю перекриває на цей період половину території Азовського моря перекривши можливість відбуття з портів у Бердянську та Маріуполі суден до Чорного моря”, – пише видання.

У Чорному морі один з районів лежить від мису Тарханкут в окупованому Кримському півострові і до 12 мильної зони біля Одещини.

Тут також перекривають міжнародні маршрути сполучення з українськими морськими портами.

На період заявлених російських маневрів у Чорному морі будуть присутні шість великих десантних кораблів з Балтійського та Північного флотів ВМФ Росії.

Це «Петр Моргунов», «Георгий Победоносец», «Оленегорский горняк», «Королев», «Минск» та «Калининград», що вже прибули в регіон.
Раніше загін зайшов до пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії на узбережжі Середземного моря у Сирії, де поповнив запаси паливо-мастильних матеріалів, питної води та продовольства.

Читайте також:
Корабель-розвідник РФ “Иван Хурс” підійшов до узбережжя Одеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна