ДБР затримало радника голови Держекоінспекції Немировського за підозрою у шахрайстві. ВІДЕО

У Києві правоохоронці затримали радника голови Держекоінспекції, народного нардепа VIII скликання Андрія Немирівського. Його підозрюють у шахрайстві.

Про це в четвер, 13 січня, інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

Затриманий зараз працює позаштатним радником голови Держекоінспекції.

Зазначається, що він пообіцяв допомогти представнику аграрного підприємства – гарантував, що за 17 тис. доларів “вирішить питання” щодо позитивного висновку оцінки впливу на довкілля від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

Чиновник отримав дві тисячі доларів.13 січня його затримали слідчі ДБР під час одержання другої частини хабаря – 15 тис. доларів.

Справу попередньо кваліфікували як шахрайство у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України). За це екснардепу загрожує від трьох до восьми років ув’язнення.

Зараз правоохоронці проводять обшуки в помешканні та на місці роботи фігуранта. Також перевіряється причетність до вказаного злочину службових осіб Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів і Державної екологічної інспекції.

Правоохоронці традиційно не називають імені затриманого. Однак, за даними ЗМІ, йдеться про Андрія Немировського. Під час роботи у Раді він був нардепом від фракції “Блоку Петра Порошенка” та членом Комітету з питань запобігання та протидії корупції.

Читайте також:
Посадовця офісу генпрокурора викрили на хабарництві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна