У НАТО порахували, скільки разів винищувачі Альянсу за рік перехоплювали літаки РФ

Командування НАТО підбило підсумки щодо кількості випадків, коли винищувачі Альянсу залучалися для супроводу польотів поблизу повітряного простору союзників.

У 2021 році в Європі було проведено 370 таких операцій, інформує сайт Defense Brief.

Близько 80% цих місій (290), було здійснено у відповідь на польоти російських військових літаків.

“Винищувачі НАТО чергують цілодобово, готові до зльоту в разі неперевірених польотів поблизу повітряного простору наших союзників. НАТО є пильним, і ми завжди будемо робити все необхідне, щоб захистити та захистити всіх союзників “, – наголосив речниця НАТО Оана Лунгеску.

Більшість перехоплень у 2021 році відбулося в Балтії, де НАТО керує місією захисту повітряних кордонів країн-союзників у регіоні Естонії, Латвії та Литві.

Зараз по всій Європі понад 60 літаків НАТО постійно перебувають у стані підвищеної бойової готовності й можуть реагувати на неоголошені військові польоти, а також на випадки, коли цивільні літаки втрачають зв’язок з авіадиспетчерами з будь-якої причини – від технічних проблем до викрадення літака.

Читайте також:
Президент Естонії назвав метою Росії розсварити союзників по НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна