Пентагон офіційно підтвердив “незвичайну” концентрацію військ РФ біля кордону України

Пентагон підтвердив, що активність військ Російської Федерації на кордоні з Україною носить масштабний характер.

Про це в п’ятницю, 5 листопада, на брифінгу у Вашингтоні заявив речник міністерства оборони США Джон Кірбі.

“Ми продовжуємо спостерігати за незвичайною активністю російських військових поблизу кордону з Україною. Ми продовжуємо консультуватися із союзниками та партнерами з цієї теми”, – сказав речник, якого цитує CNN.

“Я не можу говорити про наміри Росії, я не можу вдаватися до деталей оцінок розвідки, але я зазначу, що будь-які дії Росії, спрямовані на ескалацію чи агресію, викликатимуть серйозну стурбованість США”, – додав Кірбі.

“Ми закликаємо Росію бути більш зрозумілою у її намірах там”, – зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналіста, у чому полягає незвичайність цієї активності, офіційний представник Пентагону відзначив її масштабність.

“Йдеться про масштабність, про розміри підрозділів”, – наголосив Джон Кірбі.

Нагадаємо, наприкінці жовтня американські ЗМІ, зокрема The Washington Post, оприлюднили дані, що свідчать про концентрацію Росією військ та військової техніки біля кордонів з Україною. Крім того, супутникові знімки, зроблені Maxar Technologies, продемонстрували накопичення російських військ та озброєнь біля міста Єльня у Смоленській області.
Цю інформацію заперечили в ГУР Міноборони та РНБО України, зазначивши, що це “свідома дезінформація”.
Концентрація військ РФ біля північного і східного кордонів України з політичною метою спостерігалася також навесні 2021 року.

Читайте також:
CNN: директор ЦРУ літав у Москву з приводу перекидання військ РФ до кордону з Україною та говорив із Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна