У Харкові оголосили результати виборів міського голови: переміг ставленик Кернеса

На позачергових виборах міського голови Харкова, що пройшли в неділю, 31 жовтня, переміг чинний секретар міськради Ігор Терехов – ставленик померлого мера Геннадія Кернеса.
За підсумками підрахунку 100% протоколів Терехов набрав понад 50% голосів виборців.

Як передає “Новинарня“, про це оголосила голова міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко.

Згідно з протоколом комісії, Терехов отримав 146 240 голосів виборців, що становить 50,66%. Отже, він переміг у першому турі.

Найближчий суперник Терехова на виборах – колишній голова Харківської облдержадміністрації часів Януковича та колишній мер, екс-“регіонал” Михайло Добкін – набрав майже вдвічі менше – 82 008 голосів (28,4%).

Водночас громадянська мережа “Опора” заявляє, що виявила фальсифікацію протоколів про підрахунок голосів на дев’яти дільницях, де проходило голосування на виборах мера Харкова. Всі фальшування здійснені на користь кандидата Ігоря Терехова.

Крім того, результати виборів міського голови Харкова ТВК встановлювало понад добу, що може свідчити про підтасовки для забезпечення перемоги в першому турі.

“Це абсолютна аномалія, коли в членів ДВК для підрахунку був аж один бюлетень з десятьома кандидатами. Явка при цьому була меншою за 30%. Тобто, по суті, рахувати тут більше доби реально нема чого, і вся математика має дуже легко сходитися”, – йдеться в повідомленні руху “Чесно”.

Як відомо, Ігор Терехов понад 10 місяців виконував обов’язки міського голови після смерті мера Геннадія Кернеса від наслідків коронавірусу.
Терехов називає себе “людиною Кернеса” і запевняє, що саме його нині покійний Кернес бачив своїм наступником.

Як інформує “24 канал”, 54-річний Ігор Терехов до приходу у владу Харкова і області закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут і був керівником харківського заводу “Кондиціонер”.
ЗМІ писали про те, що у 1992-1995 роках Терехов був футбольним арбітром, лайнсменом і встиг попрацювати на 22 матчах вищої ліги.
У 2006 році він став економічним радником відділу Харківської облдержадміністрації, який забезпечував діяльність голови ОДА і його заступників. На той час, після Помаранчевої революції, головою ХОДА був Арсен Аваков.
Того ж року Терехов потрапив до партійного списку блоку “Наша Україна” на виборах до Верховної Ради, однак депутатом не став. Невдовзі його призначили заступником Авакова в ОДА.
У 2010-му, коли до влади прийшов Віктор Янукович, посади керівників області залишили і Аваков, і Терехов. Останній приєднався до запеклих опонентів Авакова – “регіонала” Михайла Добкіна, який тоді був главою облдержадміністрації, і Геннадія Кернеса, який став міським головою.
Разом із Кернесом Терехов обирався депутатом міськради із 2015 по 2020 роки від різних політичних сил – “Відродження”, “Опозиційного блоку – Довіряй ділам”, “Блоку Кернеса – Успішний Харків”. У різний час він обіймав посади заступника міського голови.
За десять днів до смерті Геннадія Кернеса, у грудні 2020 року, Ігор Терехов став секретарем Харківської міськради. З того часу виконує обов’язки міського голови.

Як інформувала “Новинарня“, міський голова Харкова Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року в Німеччині. Він обіймав посаду міського голови Харкова з 2010 року. Виходець із кримінального світу та прибічник Партії регіонів, у 2014 році він підтримував у місті проросійські сили, був причетний до катувань “майданівців”. Кримінальна справа щодо Кернеса була закрита в серпні 2018 року через постійні неявки прокурорів.
28 квітня 2014 року на Кернеса було скоєно замах. Під час пробіжки мера важко поранили з вогнепальної зброї. Після замаху Кернес пересувався на інвалідному візку.
14 вересня 2020 року українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в лікарню з двостороннім запаленням легень, у нього вкрай складна форма коронавірусу.
17 вересня стало відомо, що Кернеса привезли на лікування до німецької клініки “Шаріте” в Берліні.

4 листопада 2020 року Кернес був офіційно визнаний харківським міським головою за результатами виборів до місцевих рад, які відбулися 25 жовтня без особистої участі кандидата у виборчій кампанії.
7 листопада його офіційно зареєстрували міським головою Харкова.
Увечері 21 грудня у Харкові приземлився борт з тілом померлого Кернеса, а 23 грудня пройшла церемонія прощання.

Читайте також:
Черга до крематорію в Харкові триває від 10 днів до двох тижнів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна