У Німеччині зробили ще один крок до сертифікації “Північного потоку-2”

Міністерство економіки Федеративної Республіки Німеччина повідомило, що завершило аналіз надійності газових поставок по “Північному потоку-2” та передало його результати Федеральному відомству мереж.

Про це інформує Deutsche Welle.

Експерти мінекономіки дійшли висновку, що сертифікація нового газопроводу не загрожує безпеці газопостачання ФРН і ЄС.

Перед ухваленням рішення відомство проводило консультації з іншими країнами. В них брали участь Естонія, Італія, Латвія, Литва, Австрія, Польща, Словаччина, Чехія та Угорщина.

Попереднє рішення в процесі сертифікації тепер має винести німецький мережевий регулятор, який отримав заявку 13 вересня, а потім свою позицію щодо “Північного потоку – 2” має висловити Єврокомісія.

Чиновники з Брюсселя мають ще два місяці на підготовку власного висновку. Також Єврокомісія може взяти ще два місяці, якщо їй буде потрібна додаткова інформація.

Після того, як Федеральне агентство з мереж отримає висновок Брюсселя, у нього буде ще два місяці на ухвалення остаточного рішення. Таким чином, процес сертифікації може тривати вісім-десять місяців.

Про повне завершення будівництва “Північного потоку-2” російський “Газпром” повідомив 10 вересня 2021 року.
18 жовтня компанія-оператор Nord Stream 2 AG, яка є дочірнім підприємством “Газпрому”, проінформувала, що першу нитку трубопроводу заповнено газом.
“Газпром” розраховує запровадити газопровід в експлуатацію до кінця року. Однак для початку постачання газу з РФ проєкту необхідна сертифікація як незалежного оператора транспортної системи.

Читайте також:
ЄС може прийняти запуск “Північного потоку-2” без сертифікації, – Зеркаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна